(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
potahovací hmota varna
Potřebné ingredience
.
Postup přípravy
Na MMB jsem narazila na potahovací hmotu varnu.,Přiznám se,že jsem o této hmotě nikdy neslyšela,tak jsem se o ní pokusila,hmota se povedla,ale víc jsem neměla šanci. Dcera si hrála,vykrajovala,tvořila. nechali jsme to ztuhnout a v pondělí to nese do školy pro spolužáky,aby je potěšila.
Co se mi na hmotě líbí,že se nemusela vůbec podsypávat.
.
.
.
Dnes 1,11, jsem pracovala s mléčným marcipánem,vykrajovala jsem podkovičky dětem do školy a musím říct,že je chuťově lepší ten mléčný.
Co se mi na hmotě líbí,že se nemusela vůbec podsypávat.
.
.
.
Dnes 1,11, jsem pracovala s mléčným marcipánem,vykrajovala jsem podkovičky dětem do školy a musím říct,že je chuťově lepší ten mléčný.
.
..
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pelunka
(upraveno)
18. 11. 2010, 11:20
Musím napsat že jsem od Pavly varnu ochutnala a moc mi chutnala jen mi přišlo že asi dlouho tuhne nevím jak by z ní šly figurky. Adélka je velká šikulka
pajdulinka
(upraveno)
28. 11. 2010, 0:34
@pelunka
Figurky jdou,měli jsme z hmoty tučňáka
pajdulinka
(upraveno)
1. 11. 2010, 18:49
Dnes jsem pracovala s mléčným marcipánem,vykrajovala jsem podkovičky dětem do školy a musím říct,že je chuťově lepší ten mléčný.
hanys77
(upraveno)
4. 11. 2010, 11:35
@pajdulinka
Taky mám vyzkoušenou Varnu, ale právě kvůli zlepšení chuti jsem do ní dávala i to sušené mléko. Je to pak chuťově blízké tomu mléčnému marcipánu a nezdá se mi to proto tak sladké, protože se ta sladkost trochu srazí tím sušeným mlékem, a i rodina si Varnu oblíbila kvůli tomu, že není tolik sladká jako mléčný marcipán. Ale jak se říká, sto lidí - sto chutí. A pro vylepšení elasticity přidávám i trochu kukuřičného nebo pšeničného sirupu
pajdulinka
(upraveno)
5. 11. 2010, 13:25
@hanys77
Když tam dáváte sušené mléko,tak jestli tomu dobře rozumím,tak ta mouka tomu vlastně přidá na oběmu?
hanys77
(upraveno)
5. 11. 2010, 16:54
@pajdulinka
Ano, mouka - v podstatě odpalované těsto, tuto hmotu jakoby nadstaví, tím se rozptýlí ta sladkost cukru a sníží výsledná cena hmoty. A já toho cukru dávala určitě míň, řekla bych tak 600 g, no a sušeného mléka 100 g.
pajdulinka
(upraveno)
6. 11. 2010, 13:37
@hanys77
Já tam dala hodně cukru,protože bylo hřídké. Já vám strašně děkuji že jste mi napsala a poradila,příště se o hmotu pokusím znovu podle vaších rad
Hyzule
(upraveno)
31. 10. 2010, 7:40
super-A jaká je chťově prosím?Jako marcipán?
pajdulinka
(upraveno)
31. 10. 2010, 18:54
@Hyzule
Ano,ale je to víc sladké
pajdulinka
(upraveno)
31. 10. 2010, 9:12
@Hyzule
je to jako marcipán,ale řekla bych,že je to víc sladké.Ta marcipánová tresť tomu dá marcipánovou chuť
Hyzule
(upraveno)
31. 10. 2010, 18:43
@pajdulinka
děkuji.Výtvory máte povedené
pajdulinka
(upraveno)
31. 10. 2010, 19:51
@Hyzule
ty tvořila dcerka děkuji
Adylena
(upraveno)
31. 10. 2010, 7:22
A sušené mléko vůbec?
pajdulinka
(upraveno)
31. 10. 2010, 9:10
@Adylena
Sušené mléko se nedává
Adylena
(upraveno)
30. 10. 2010, 20:27
Dcera je šikulka Jednu otázku mám,také varnu používám,jaký máte receptík?Mě tak hezky růže nedržela jako Vám.Díky
pajdulinka
(upraveno)
30. 10. 2010, 21:40
@Adylena
150 ml vody, 70g másla, 150g hladné mouky, přibližně 500g - 800g močkového cukru ,mandlová tresť. Cukr jsem dávala odhadem,ale přibližovalo se to 800g
HHaannuullee
(upraveno)
30. 10. 2010, 20:14
pajdulinka
(upraveno)
30. 10. 2010, 23:09
@HHaannuullee
děkuji